Blogg

Vinprovning & badande

Publicerat 23/8 -14

Rubriken kanske får en och annan att haja till, för nog låter det lite ansvarslöst att kombinera vin med badande? Men lugn bara lugn, det finns en högst naturlig förklaring till det hela. Badandet klarade vi av innan vinprovningen. Det är så att vi var hemma hos en av våra mer välbeställda medlemmar för lite vinprovning nu i sommar, och han har nyligen köpt en glasfiberpool från folkpool.se. Vår vinprovning blev då lite av en invigningsfest för hans nya pool. Naturligtvis hade han valt den största modellen (han gillar att slå på stort) och alla vi fem som kommit till provningen fick plats utan problem. Att skaffa swimmingpool är definitivt något som vi vill uppmuntra hos våra medlemmar.

När det sedan gäller själva vinprovningen så var den också lyckad. Inget av vinerna som provade var dåligt, vilket inte alltid är fallet. Vi var också rörande överens om vilket som var kvällens bästa vin: Château Mont-Redon, årgång 2009. Ett komplext mustigt vin, med tydlig ton av mörka bär och frukter, samtidigt som det också var kryddigt. Dock så kanske det var lite väl tidigt att öppna buteljen. Ytterligare några års lagring, och Château Mont-Redon 2009 kommer att vara ett ypperligt vin. Av de övriga vinerna måste också Coto de Imaz, årgång 2008 nämnas. Inte för att det var så exceptionellt gott (även om det smakade riktigt bra), utan för de 1990-talsvibrationer det sände ut. Vi minns väl alla den tid då Sverige var som tokigt i Rioja-viner, och Coto de Imaz tjänade som en påminnelse om varför det blev på det sättet. Goda viner, helt enkelt, som inte är överdrivet komplexa.Tips från medlem

Publicerat 10/6 -14

Det ska sägas att de flesta i vår lilla förening är människor som levt långa härliga liv och nu befinner sig i den kanske bästa av alla tider, nämligen i pensionen! Det medför också att personerna som är medlemmar i vår förening inte på samma sätt vuxit upp med datorer och internet som en naturlig del av vardagen, vilket kan ställa till med en del problem när vi ska skriva på sidan eller överhuvudtaget bara besöka den. Som tur är har vi en riktig krutgumma i vårt gäng, Ebba på unga 70 år, som är riktigt dataintresserad och tagit datakurser och kan det mesta om det mesta.

För ett par veckor sedan så kom hon till föreningens möte helt exalterad över att ha köpt nya möbler som hon verkligen älskade. Vi alla funderade såklart i vilken butik hon köpt dessa möbler och döm av vår förvåning när hon säger att hon köpt möbler på nätet! Vi blev genast nyfikna på vad det var hon menade, så vi beslutade oss för att pausa mötet och låta Ebba visa oss vad det är hon hittat. Tydligen finns det internetsidor som är som butiker, samtidigt som det finns andra sidor som jämför alla butikers priser. Den Ebba använde sig av var Prisjakt och där visade hon oss att man kan hitta mängder av olika möbler till olika priser, många av dem betydligt billigare än de vi normalt ser i butiker.

Så Ebba gav oss en lektion, och det dröjer nog inte länge förens vi andra också kommer att köpa våra möbler på nätet!