Om föreningen

Vi är en brokig skara människor som kommer från alla delar av samhällets skikt. Det finns företagsdirektörer och städare i vår gemenskap och det som är en av föreningens styrkor är att vi inte gör skillnad på folk och folk. Alla som vill är välkomna, det spelar ingen roll vad du jobbar med eller vart du är född, delar du vårt stora vinintresse kommer du också att vara en värdefull medlem som vi kommer att kunna inspireras av och inspirera.

När vi säger att vi älskar vin så är det absolut ingen underdrift. Vi älskar det så pass mycket att vi håller på att ta fram ett eget vin i föreningen. Det är en mycket intressant utveckling för vår lilla grupp och det är samtidigt något som har gjort att vi har lärt oss väldigt mycket om hur processen går till för att ta fram de bästa vinerna möjligt. Vi är långt ifrån ett färdigt vin men ju längre vi kommer och desto mer vi lär oss under resan, desto bättre kommer vinet tillslut att bli. Alla de resor som vi genomför tillsammans till både Frankrike och USA är mer än bara provsmakarresor för oss numera, det är också studieresor där vi besöker både små och stora vinproducenter för att hämta kunskap och inspiration till vår egen produktion. Förhoppningsvis så kommer vi kunna se en ökad produktion när väl dagen kommer då vi är nöjda med produkten. Till dess fortsätter vi att njuta tillsammans av den vackraste drycken på jorden, vinet.

Allting började med att det var en grupp människor som träffades på en vinresa i Frankrike 2011. Det hela låter kanske klichéartat men det var starten på någonting underbart. Tack vare detta möte så skapades Grapestompers, en förening som kom att växa ganska rejält under de kommande två åren. Genom att dessa fem människor träffades växte idén fram att fortsätta sin vinresa även på hemmaplan, och tack vare att de fem trivdes så väl i varandras sällskap blev det också en lätt sak att fortsätta ha kontakt med varandra när man kom hem. Idag är vi 17 medlemmar totalt i föreningen, och vi hoppas såklart bli ännu fler i framtiden.